Aktualności

  • 26-02-2018

Pasieka Debora nagrodzona

Pan Jan Wróblewski pochodzi z rodziny pszczelarskiej. Jako pierwszy miododajnym interesem zajął się jego dziadek.


 
Swoją działalność pan Wróblewski rozpoczął w latach 80-tych ubiegłego stulecia. Pomysły czerpie ze smaków dzieciństwa i jak się okazuje robi to bardzo dobrze. Pasieka Debora ma zarejestrowane już trzy produkty regionalne: ziołomiód pokrzywowy, ocet jabłkowo-miodowy oraz musztardę dyniowo-miodową.
We wrześniu ubiegłego roku podczas święta polskiej, regionalnej, tradycyjnej i certyfikowanej żywności POLAGRA FOOD - SMAKI REGIONÓW, Mistrz Pszczelarski Jan Wróblewski otrzymał Perłę 2017 za miód wielokwiatowy, wiosenny. To nagroda dla najlepszych regionalnych i lokalnych produktów żywnościowych oraz najlepszych potraw regionalnych i lokalnych, wręczana w konkursie „Nasze regionalne dziedzictwo – smaki regionów”. W styczniu tego roku, pan Jan otrzymał tytuł TOP PRODUKT w konkursie DOCEŃ POLSKIE, za ocet jabłkowo-miodowy oraz musztardę dyniowo-miodową.

Podczas naszego spotkania Pan Jan zdradził nam jak przygotować domowym sposobem nagrodzony ocet.
 

Elementy dodatkowe powiązane z tą informacją