Aktualności

  • 29-09-2016

XXVI BIEG DZIADOSZAN w Szprotawie

Zapraszamy wszystkich miłośników ruchu na świeżym powietrzu do wspólnego biegania. Można jeszcze zgłosić się do udziału w biegu otwartym XXVI Biegu Dziadoszan, który odbędzie się 8 października 2016 r. na Stadionie Miejskim w Szprotawie.
Zgłoszenia do biegu otwartego przyjmowane są telefonicznie pod nr  518 074 835. Kto nie zdąży się zarejestrować telefonicznie, może jeszcze zgłosić się tuż przed zawodami na stadionie. Wystarczy wziąć wygodne buty do biegania i przyjść na stadion. Początek zawodów o godz. 10.00. 
 
Publikujemy wstępny program minutowy. Organizator zapowiada, że program może zmieniać się w zależności od pogody i przebiegu imprezy.
10.00                     -              OTWARCIE  ZAWODÓW
10.15                     -              400 m – bieg  dziewcząt  kl. I/II SP
10.20                     -              400 m – bieg chłopców  kl. I /II    
DEKORACJA ZA BIEGI KLAS I/II W KATEGORII DZIEWCZĄT I CHŁOPCÓW 
 
10.30                     -              600   m  dziewcząt bieg kl. III/IV
10.40                     -              600  m  chłopców bieg kl. III/IV
DEKORACJA ZA BIEGI KLAS  III I IV DZIEWCZĄT  I CHŁOPCOW 
 
10.55                     -              1000 m – bieg dziewcząt  kl. V/VI
11.10                     -              1000m -  bieg chłopców  kl. V/VI
DEKORACJA ZA BIEGI KLAS III/IV W KATEGORII DZIEWCZĄT I CHŁOPCÓW 
 
11.25                     -              1500 Gimnazja –  dziewczęta
11.35                     -              2000 Gimnazja  - chłopcy
DEKORACJA GIMNAZJALISTÓW 
 
11.50                     -              5000 mężczyzn /3000 m kobiet/ – BIEG OTWARTY
12.30     - 12.45      -              zakończenie  zawodów 
 
Zgłoszenia do zawodów dokonuje się  na miejscu.
Przy zgłoszeniu wymagane są kartki startowe z imieniem i nazwiskiem, z podanym rokiem urodzenia i nazwą szkoły.
Od opiekunów grup szkolnych wymagana będzie precyzyjna lista uczestników.
Organizator nie odpowiada za pozostawiony sprzęt  w szatniach i na stadionie. 

Elementy dodatkowe powiązane z tą informacją